Valhalla er en integreret institution for børn i alderen 0 – 6 år. Vi er mellen 110-120 børn, og ca. 30 medarbejdere. Adressen er Søbækvej 1 i Sdr Hastrup i den sydlige del af Køge by. Brug linket til at finde os på Google Maps
Vores hus
Valhalla er en integreret institution for børn i alderen 0–6 år. Vi er mellem 110-120 børn, og ca. 30 medarbejdere. Adressen er Søbækvej 1 i Sdr Hastrup i den sydlige del af Køge. Brug linket til at finde os på Google Maps
Vi har åbent mandag - fredag fra kl. 06.00 - 17.15 (OBS: Fra den 01.07.2023 er vores åbningstid ændret til kl. 06.15 - 16.45. Se mere om åbningstider og pædagogiske lukkedage under punktet praktiske oplysninger)
At vi er en integreret institution betyder, at vi tænker i børnerelationer på tværs af børns alder. Alder er ikke et særlig relevant kriterie, når vi taler om børn, børns relationer og venskaber eller børns udviklingspotentiale. Når vi taler/skriver om vuggestue/vuggestuebørn og børnehave/børnehavebørn, så skal det ses i denne sammenhæng.
Vi har en vuggestueafdeling med 2 stuer, ca. 24 børn på hver – i alt 48 vuggestuebørn. Vi har 3 stuer i børnehaven med 20-23 børn på hver stue.
Om formiddagen er stuerne yderligere opdelt i mindre grupper på ca. 3-5 børn i vuggestuen og ca. 7-8 børn i børnehaven. Disse grupper kalder vi relations grupper. Om eftermiddagen er vi lidt flere børn sammen og her oplever vi nogle nye relationer på tværs af grupperne danne sig. Grupperne er sammensat med udgangspunkt i børnenes tætte relationer til de andre børn som det vigtigste. Dernæst er de sammensat så børnene er i gruppe med en voksen, som de har en god relation til. Opdelingen i de små grupper styrker relationerne og fællesskabet og sikrer kontinuitet, forudsigelighed og tryghed, da det er en lille gruppe med de samme børn og den samme voksen, som de er sammen med hver dag. Desuden styrker de små grupper også den voksnes kendskab til det enkelte barn og har mulighed for at følge børnenes relationer, udvikling og interesser tæt. Nogle gange ændrer vi i grupperne hvis vi oplever at relationerne ændrer sig og det kan både være børnene i mellem og de voksne i mellem. Vi oplever oftere at relationerne blandt børnene ændrer sig når børnene begynder at blive 2,5-3 år og derefter. Her får børnene på en anden måde øje må nye venskaber og nye interesser, som også gør at deres relationer indimellem ændrer sig.
Når børnene bliver omkring 3 år rykker de til børnehaven. Nogle gange vil børnene rykker lidt inden de bliver 3 år og andre gange noget tid efter de er blevet 3 år. Det afhænger af barnets udvikling og de børn de er i relaitonsgruppe med. Når børnene rykker til børnehave, rykker de altid 2-3 stykker sammen. De børn som rykker sammen, vil have relationer til hinanden og ofte også til børn som i forvejen går i børnehaven. Når vi vælger at rykke børnene i små grupper
Vores hus er rundt, og godt 1000 m2. På den ene side af huset ligger hovedindgangen og børnenes fælles garderobe. På den anden side af huset er vores fællesrum, hvor vi bl.a. spiser fælles morgenmad. Køkkenet ligger ved siden af fællesrummet.
I midten af huset har vi vores runde ”talerør”. Det er vores sprogrum og bibliotek. Her har vi en masse materiale omkring sprogarbejde, og man kan tage en gruppe børn med ind og lave en masse spændende ting. Rummet bliver også ind imellem brugt til møder. Oven på ”talerøret” har vi ”spiserøret”. Det er et pædagogisk køkken, hvor vi kan bage og lave mad med børnene.
Modsat køkkenet er personaleafdelingen. Vi har her et mødelokale, en personalestue, to kontorer, hvor dagtilbudslederen arbejder på det ene kontor, og personalet kan arbejde på det andet. Personalet har egen personaleindgang og garderobe.
Den nordiske mytologi er vores navneinspiration.
Som nævnt er vores bygning rund, og stuerne danner ringen med børnehaven på venstre side (når man kommer ind ad hovedindgangen) og vuggestuen på højre side. Vi henter inspiration til vores navne fra den nordiske mytologi. Derfor hedder børnehavens stuer Asgård, Midgård og Udgård.
Vuggestuegrupperne hedder Gimle og Alfheim. I forlængelse af vuggestuen er vores liggehal, hvor der er krybber til nogle af vuggestuebørnene, der sover til middag. Andre sover indenfor i små senge. De mindste børn sover i barnevogn udenfor under en overdækning.
Vi har også et lokale, der hedder Bifrost, som er indrettet med redskaber til motorisk udfoldelse. Lokalet indeholder b.la. en rutsjebane, en klatrevæg, en ”armgang”, store spejle og flere små huler i forskellige højder.
Vores legeplads er på 10.000 m2 og delt i 2. Den store kalder vi børnehavens, fordi den ligger på børnehavens side – men den bliver brugt af alle. Legepladsen indeholder b.la. bakker, bålsteder, en indhegnet sø og mange forskellige slags legeredskaber. Desuden har vi forskellige børnecykler og mooncars, som børnene kan køre på. På børnehavens legeplads har vi også en multisal/gymnastiksal - som vi bruger til rytmik, musik og yoga m.v. - og et naturværksted, som bruges til mange forskellige udeaktiviteter.
Modsat har vi vuggestuens legeplads, som er mindre og mere intim, og hvor legeredskaber er tilpasset de små børn. Legepladsen indeholder b.la. en lille skov, et grave-område, hvor vi graver efter div. smådyr og studerer dem, trampoliner og sandkasser. Vi har også små motorcykler, som børnene kan skubbe sig frem på.
I vores lokalområde er der marker, en sø og ca. 10 minutters gang til andre legepladser. Der er busstop ”ved døren” med 10 min. til Køge centrum.
Vi har adgang til en minibus, og har 4 el-kassecykler med plads til 4 børn i hver, som der kan køres ture i, samt 20 løbecykler til børnehavebørnene, som kan bringe os rundt i lokalområdet.